Muziekkorps

VOS-BEIGEM vzw is een vereninging waarin zowel DANS als MUZIEK centraal staan

*** 1919 - 2019 ***


Ons muziekkorps (harmonie) telt momenteel een 50-tal leden.


Sinds het aantreden (september 2010) van onze dirigent de heer Paul Schoovaerts is de kwaliteit van onze muziekuitvoeringen gestegen. Hierdoor hebben we tal van  muzikanten kunnen aantrekken.


De beste ondersteuning die een dirigent aan de muzikanten kan geven is enerzijds een goede sfeer tijdens de herhalingen en vertrouwen scheppen en, anderzijds, de aantrekkelijkheid van de muziekstukken die bestudeerd worden.

Ons muziekgenre is aangepast aan de stijl van muziek die dirigent Paul graag dirigeert. Het is moderne muziek, zeer “jazzy”, aantrekkelijk voor alle publiek, alsook voor de muzikanten die deze muziek uitvoeren.


Klein woordje betreft de muzikanten: Oudere muzikanten ontvangen de jongeren hartelijk door ze te ondersteunen bij het begin van hun aanwezigheid in de groep. De jongeren worden aangemoedigd van de ervaring van de ouderen te genieten. Dit heeft als gevolg dat oud en jong probleemloos samenkomt.


Onze harmonie heeft al reeds gewerkt met solisten uit de muziekwereld zoals Luc Caals en Vanessa Chinitor. Dan wordt de muziekgroep omgevormd in begeleidingsgroep. Hiernaast begeleidt onze harmonie soms ook onze eigen dansgroep “Kids- & Clipdance.


Sinds enige jaren heeft het bestuur besloten jonge muzikanten een opleiding te laten volgen aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Bij de initiatie blaasinstrumenten kunnen kinderen vanaf het eerste leerjaar kiezen uit dwarsfluit, saxofoon, klarinet of trompet en krijgen ze de kans om kennis te maken met muziek, musici en instrumenten. Dit kan een begin zijn tot het toetreden tot ons muziekkorps (harmonie).